Over Synequine

Anne Willems

Equine Assisted Coach

Waarom ik Synequine gestart ben

Over Synequine

In mijn ervaring binnen het bedrijfsleven heb ik meermaals in teams gewerkt die niet goed functioneerden op verschillende vlakken. Hierdoor werd het volledige potentieel niet benut en waren meerdere teamleden niet gelukkig in hun baan. Het heeft vaak niets te maken met de kwaliteiten van de medewerkers, maar alles met de communicatie, samenwerking en mindset van alle teamleden.

Ik weet als geen ander hoe lastig het is om een cultuur binnen een team te veranderen en patronen te doorbreken. Mensen zijn gewoontedieren en vallen vaak snel terug in hun oude patroon. Toch is het mogelijk om de tendens te doorbreken en samen als team te werken aan een omslag waardoor iedereen weer met enthousiasme, positiviteit en drive aan de slag kan.

Ik ben Synequine gestart om teams te helpen bewust te worden van de patronen die er binnen hun team aanwezig zijn en ze te helpen bij het vinden van de juiste oplossingen die ervoor zorgen dat er weer positieve energie gaat stromen. Ik werk heel bewust met een positieve benadering waarbij ik niet zozeer focus op het probleem, maar werk richting een oplossing samen met de teamleden. We werken aan communicatie, samenwerking en mindset waardoor teamleden leren elkaar te versterken en motiveren om te excelleren. Ik hecht veel waarde aan eerlijkheid, openheid en effectiviteit en dat is wat coaching door Synequine biedt.

De paarden vervullen een hele belangrijke rol. Zij reageren zonder waardeoordeel of filter op wat ze waarnemen, waardoor zelfs de meest onbewuste, hardnekkige en vastgeroeste gedragingen binnen het team zichtbaar worden. Kan dat ongemakkelijk zijn? Jazeker, maar het oordeelloze van een paard geeft teamleden veiligheid en ruimte om te onderzoeken wat er anders zou kunnen en maakt tegelijkertijd heel visueel wat er mis gaat. Die combinatie maakt deze manier van coaching zo ontzettend effectief.

De naam van mijn bedrijf komt voort uit een combinatie van Synergie en Equine, wat paard betekent. Synergie is precies wat Equine assisted coaching is. Het team samen met het paard kan veel meer bereiken dan de twee afzonderlijk van elkaar. Dit is voor mij wat Equine assisted Teamcoaching een must maakt voor ieder team dat graag het beste uit zichzelf wil halen.

Alle coaches waar Synequine mee samenwerkt zijn NOBCO/EMCC en KREAC-geaccrediteerd. Hierdoor is de kwaliteit van onze coaching gewaarborgd.