Kim Beijer

Equine Assisted Coach

Twintig jaar geleden startte ik als ‘broekie’, vers de opleiding biologie met als specialisatie beleid en management. Ik stortte me vol in het werk, ging niks uit de weg dat op mijn pad kwam en als het even niet lukte dan moest ik gewoon nog iets harder werken. Het werkte, successen werden behaald en nieuwe kansen deden zich voor. Niks te klagen toch? Of wel? Soms kostte het mij wel heel veel moeite en frustratie om samen met mijn team iets voor elkaar te krijgen. Ik begreep niet altijd waarom dat zo was, we hadden er toch goed over nagedacht? Waarom liep het in de praktijk anders dan gepland? We willen allemaal toch niets liever dan dat het lekker loopt!

Ik ontdekte dat het analytische denkwerk meestal niet de grootste uitdaging was voor succes maar dat het vaak de onderlinge interactie was die bepaalde hoe impactvol een team is. Dit inzicht maakte mij nieuwsgierig, ik wilde leren begrijpen hoe een team meer kon bereiken door beter met elkaar samen te werken en hoe ik daar als professional een bijdrage aan kon leveren. Het antwoord vond ik in Equine Assisted Coaching. Een methode waarbij wordt gewerkt met paarden. Voor mij een unieke kans om mijn andere passie, paarden, met mijn werk als teamcoach te combineren.

Samen met Anne startte ik Synequine. De naam komt voort uit een combinatie van synergie en equine, wat paard betekent. De kracht van onze methode is de interactie van het team met de paarden waardoor teams optimaal ervaringsgericht aan de slag gaan. Het is deze combinatie die het teamleren versterkt en teams helpt te bewegen richting hun doelen, daarbij is het mijn missie om teams te laten ervaren hoe ze dat met plezier kunnen doen.