Anne Willems

Equine Assisted Coach

Nadat ik als 19-jarig meisje mijn paard mee naar Zuid-Frankrijk gesleept had om daar de Franse taal te leren, ben ik een opleiding voor vertaler/tolk in de richting Frans en Engels gaan doen. Hierna ben ik in het salesvak terecht gekomen en heb ik bij verschillende werkgevers in verschillende rollen gewerkt van Customer Service tot International Account Manager.

Om mijn twee passies te combineren, namelijk paarden en werken met mensen, ben ik de opleiding gaan volgen tot Equine Assisted Coach. Deze methode is dusdanig effectief dat ik al heel snel het gevoel had hier iets mee te moeten binnen de zakelijke dienstverlening. Zo goed als alle paard-gerelateerde coachingspraktijken zijn voornamelijk gericht op het individu. Equine Assisted Coaching is echter een hele slimme methode om teams te helpen in hun ontwikkeling en dat is wat wij faciliteren.

Om teams goed te begeleiden met behulp van paarden, heb je aan één paar ogen niet voldoende. Tijdens de opleiding was er een echte klik met mijn partner Kim, en we besloten al snel om samen te gaan bouwen aan een bedrijf dat zich helemaal richt op teamcoaching.

De naam van ons bedrijf komt voort uit een combinatie van Synergie en Equine, wat paard betekent. Synergie is precies wat Equine assisted coaching is. Het team samen met het paard kan veel meer bereiken dan de twee afzonderlijk van elkaar. Dit is voor mij wat Equine assisted Teamcoaching een must maakt voor ieder team dat graag het beste uit zichzelf wil halen.